Ervaring student Megan opleiding styling (2 jaar)

LET’S MEET OUR STUDENTS: MEGAN (21)

Categorieën

Wij toetsen regelmatig bij onze studenten hoe zij onze opleidingen ervaren. Deze week doet Megan (21 jaar) uit Voorhout haar verhaal. Zij volgt momenteel de tweejarige opleiding Mode, Styling & Branding.

Hoe ben je bij NL Mode Academie terecht gekomen?

‘’Na het VWO heb ik een opleiding tot Docent Engels (HBO-niveau) gevolgd. Echt totaal iets anders dan fashion dus! Deze opleiding heb ik, mede door de corona pandemie, niet afgerond. Toen heb ik ruim anderhalf jaar de tijd genomen om uit te vinden wat ik wil doen en wie ik ben. Ik had wel echt de drive om weer naar school te gaan en iets te bereiken. Ik ben begonnen met het zoeken van een ‘reguliere opleiding’ bij hogescholen zoals de HvA. Tijdens mijn speurtocht naar een geschikte studie kwam ik erachter dat een creatieve studie bij mij aansluit. Toen ging ik kijken naar wat ik dan precies kon doen. Ik ben erg geïnteresseerd in mode, maar Design was dan weer niet mijn ding. Daarom ging ik op zoek naar studies met de focus op mode. Over het algemeen bieden de meeste reguliere hogescholen allemaal design studies aan waardoor ik deze moest uitsluiten. Uiteindelijk kwam ik in aanraking met de NL Mode Academie.’’

Begeleiding staat hoog in het vaandel bij de NL Mode Academie. Ervaar je dat ook zo?

‘’Tot nu toe wel. Het schooljaar is nog niet zo lang geleden begonnen, dus ik heb nog niet zoveel les gehad om hier een eindoordeel over te geven. De docenten zijn altijd zeer behulpzaam en beantwoorden graag je vragen. Er is veel aandacht voor wie jij bent. Er is oog voor jouw kwaliteiten, maar de docenten motiveren je ook zeker om de minder ontwikkelde vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Op deze manier word je op meerdere vlakken sterker. De relatie tussen student en docent is warm, maar wel professioneel. ‘’

Wat vind jij van de moeilijkheidsgraad van de opleiding?

‘’Tot nu toe ervaar ik de mode opleiding nog niet als moeilijk. Maar dat heeft wellicht ook te maken met het feit dat ik de opdrachten echt heel leuk vind. Ik hoef niet veel moeite te doen om mezelf aan het huiswerk te zetten. Dit neemt niet weg dat de opleiding Mode, Styling & Branding wel uitdagend is. Je leert continue nieuwe dingen. Vooral als je, net als ik, uit een compleet ander werkveld komt.’’

Heeft de NL Mode Academie haar beloften van de Open Dag waargemaakt?

‘’Tot nu toe zijn de beloften van de Open Dag zeker waargemaakt. Er hebben zich nog geen situaties voorgedaan die heel anders zijn dan ik had verwacht. Ik heb nog geen moment gedacht: dit is niet wat ik wil!. De persoonlijke aandacht is, zoals werd beloofd, absoluut aanwezig. Op de Open Dag werd het vakkenpakket gepresenteerd. Ook dit komt overeen met de werkelijkheid.’’

Wat wil jij met deze mode opleiding bereiken?

‘’Ik wil zeker de mode in, en dan het liefst de stylingkant op. Maar of ik dit bij een tijdschrift wil doen of bij een tv-serie; daar ben ik nog niet over uit. Artiestenstyling lijkt mij ook heel tof. Gelukkig krijg ik tijdens de tweejarige styling opleiding van de NL Mode Academie volop de ruimte om te ontdekken welke richting ik uiteindelijk op wil.’’