Opleiding fashion branding, styling, business strategy

Mode, Styling & Branding

Attributen

Duur opleiding
2 jaar Deeltijd
Locatie
Amsterdam
Startdata
september 2024

Ambieer je een carrière binnen de Mode? Of wil je jouw eigen business starten binnen Mode en of Online Marketing? Dan is deze tweejarige opleiding wellicht iets voor jou.

Lees de volledige omschrijving

Opleiding fashion branding, styling, business strategy

MODE, STYLING & BRANDING

Ambieer je een carrière binnen de ‘nieuwe beroepen’ in de wereld van Mode, Online Marketing, Influencing & Branding? Of wil je jouw eigen business starten binnen Mode, Styling en of Online Marketing? Dan is deze tweejarige opleiding wellicht iets voor jou!

De ontwikkelingen binnen de wereld van Online Marketing en Social Media gaat razendsnel en zit volop kansen. Of je nu je eigen label of brand wilt starten of voor een andere onderneming aan de slag wilt gaan. Tijdens de opleiding branding helpen wij je om de juiste strategie te bepalen.

Wij bieden een veilige leeromgeving, waarbij jij als student centraal staat bij ons!

Duur opleiding

2 jaar

Investering8.850,-- per jaar
LocatieAmsterdam
Startdataseptember 2024

Open Dag & Inschrijven

Een aantal keer per jaar organiseren wij een Open Dag. Bekijk hier de actuele data of schrijf je direct in voor de opleiding Mode, Styling & Branding.

Open Dag Inschrijven

De opleiding Mode, Styling & Branding is echt iets voor jou als je:

 • Heb je begeleiding nodig bij je zoektocht naar je talent, en welke richting jou écht gelukkig maakt?
 • Heb je coaching/ begeleiding nodig bij de zoektocht naar het ontwikkelen je eigen business, heb je ondernemersbloed en wil je jouw eigen onderneming starten?
 • Wil je in twee jaar op een intensieve manier alle facetten binnen styling, online marketing en mode leren? En daarna zo snel mogelijk aan de slag?
 • Droom je van een baan binnen de ‘nieuwe beroepen’ binnen styling & online marketing (content designer of influencer)?
 • Heb je nog net dat extra duwtje nodig in de richting van je eigen business?
 • Wil je waardevolle jaren besteden binnen jouw interesse, om zo de eerste stap richting een glansvolle carrière te zetten?
Wat ga je leren?

Tijdens deze tweejarige opleiding voor styling en fashion branding krijg je alle tools aangereikt die noodzakelijk zijn voor een glansrijke carrière binnen de Mode. Deze opleiding is in combinatie met een stage. Zo behaal je jouw leerdoelen in combinatie met praktijkervaring. We gaan bij deze branding opleiding weer een stap verder dan de jaaropleiding en je krijgt meer verdieping binnen alle vakgebieden, waarbij Online Marketing & Influencing een belangrijke rol spelen.

Doordat we in kleine groepen werken zijn wij in staat om jou écht persoonlijk te coachen en begeleiden. Uiteraard zetten wij ook met jou de eerste stappen naar een zelfstandige onderneming d.m.v. vakken als finance, portfoliomanagement, ondernemerschap, strategie en bedrijfsvoering. Wij onderzoeken jouw talent en het beroep of richting waar jij gelukkig van wordt.

Doelstelling van deze opleiding

Na deze tweejarige opleiding ben je een allround stylist op het gebied van mode. Je bent breed inzetbaar in de mode en media. Echter ook binnen andere creatieve industrieën. Na de opleiding kun je voor bedrijven of merken aan de slag, maar ook je eigen zaak opzetten. Als stylist speel je een belangrijke rol bij de conceptontwikkeling en productie van reclamefotografie, commercials, magazines, evenementen en nog veel meer.

Voel je tijdsdruk om een nieuwe studie te kiezen? Of ben je bang om weer de verkeerde keuze te maken? Wij plannen eerst een persoonlijk coaching gesprek met je om te kijken wat het beste bij jou past!

Praktische informatie

Studiebelasting

De studiebelasting voor de opleiding styling fashion branding bestaat uit 2 lesdagen, die je klassikaal doorbrengt. Daarnaast moet je rekening houden met huiswerk van gemiddeld 12 uur per week. Uiteraard is inzet van belang voor het behalen van het juiste resultaat.

Begeleiding na de opleiding

Na het behalen van je DIPLOMA kan je nog 2 jaar bij ons terecht met je vragen.

Vrijstellingsbeleid

Er is een mogelijkheid tot vrijstelling van bepaalde vakken, indien je een vooropleiding hebt genoten, waarbij je kunt aantonen de nodige vakkennis opgedaan te hebben.

Toelatingseisen

Het niveau van deze branding opleiding ligt tussen MBO & HBO. Voor deze stylist opleiding heb je geen specifieke vooropleiding nodig. Wel hanteren wij HBO toelatingsnormen; een afgeronde HAVO, VWO of MBO opleiding. Wij selecteren op geschiktheid en motivatie door middel van een intakegesprek. Heb je geen HAVO, VWO of MBO diploma op zak, niet gevreesd, wij gunnen iedere geschikte kandidaat een plek binnen onze opleiding. Wil je weten of deze opleiding bij jou past? Vraag een persoonlijk studiekeuze/ coaching gesprek aan.

Investering

€ 8.850,-- per jaar. Bij betaling in 1 termijn ontvangt u een korting.

Inclusief: Lesmateriaal

Er is een mogelijkheid om gespreid te betalen.

Je sluit het jaar af met een DIPLOMA indien je 90 % van alle lessen hebt bijgewoond!

Duur van de opleiding

2 jaren – 2 dagen per week.

Lestijden zijn van 10:00 – 16:00 uur.

Waar en wanneer?

Amstelveen: vanaf september 2024 – op maandag en dinsdag.
Eindhoven
: vanaf september 2024 – op maandag & dinsdag.

Fotografie: Sindy Kusimanto Styling: Christiane vd Wateren Model: @yentllea

Waarom een opleiding bij NL Modeacademie?

Erkende beroepsopleiding:

 • NL Mode Academie is een erkend beroepsopleidingsinstituut door het CRKBO. NL Mode Academie voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.

Focus op het werkveld / de industrie:

 • 90% van onze studenten hebben na het afronden van hun studie een baan of opdrachtgever.
 • Les van professionals uit het vak, die nog steeds werkzaam zijn binnen de desbetreffende sector en een groot netwerk hebben.
 • Voor al onze mode opleidingen werken wij samen met erkende bedrijven uit onze klanten portfolio.
 • NL Mode Academie biedt een netwerk voor het leven.
 • Een aantal malen per jaar organiseert NL Mode Academie masterclasses met inspirerende professionals vanuit het vak. Denk daarbij aan Lizzy vd Ligt, Addy vd Krommenacker, Patty Zomer, Brigitte Kramer, Danielle van Kempen en nog veel meer.
 • Onze lessen zijn praktijkgericht en onze lesmethoden zijn ontwikkeld door professionals uit het vak.
 • NL Mode Academie volgt alle ontwikkelingen en actualiteiten op de voet en heeft haar lesmateriaal afgestemd op de behoeften van de huidige markt.
 • 90% van onze afgestudeerden zijn werkzaam binnen de Fashion wereld of creatieve industrie.

Persoonlijke ontwikkeling:

 • NL Mode Academie staat garant voor een veilige leeromgeving! De student staat bij NL Mode Academie centraal.
 • Alle lessen bij NL Mode Academie zijn fysiek en niet online.
 • Les in kleine groepen van maximaal 12 gelijkgestemden.
 • Individuele begeleiding, veel persoonlijke aandacht en coaching, voor het vormen van de juiste mindset (hele jaar begeleiding van je persoonlijke coach!).
 • Onze coaches komen zowel uit het onderwijs als uit het werkveld, een ideale combinatie om onze studenten goed te begeleiden.

Kleinschalig:

 • NL Mode Academie is een kleinschalige privé opleiding. Hierdoor kan NL Mode Academie snel reageren op de actualiteiten in de markt.
 • Uiteraard kunnen de docenten van NL Mode Academie, door de kleine groepen, alle studenten de nodige individuele begeleiding geven die hij of zij verdient.

En dan nog dit:

 • Je ontvangt een (Officieel instellings) Diploma indien je 90% van alle lessen van de opleiding Mode, Styling & Branding hebt bijgewoond.
 • Bij NL Mode Academie sta jij als student centraal. De focus ligt op jouw unieke talent en jouw toekomst.
 • Al onze lessen zijn op HBO niveau.

De 6 meest gehoorde uitspraken van studenten zijn:

 • In de klassen zitten gelijkgestemden met een passie voor mode, respect voor elkaar en waarin niemand word buitengesloten.
 • Je leert heel veel over Mode en Styling, maar nog belangrijker je leert enorm veel over jezelf.
 • Er kwamen talenten in mij naar boven waarvan ik niet wist dat ik ze had. Ik kom er hier pas achter waar ik echt goed in ben.
 • Buiten dat ik nu met mijn passie voor mode bezig ben leer ik hier "Skills for Life".
 • Talent, zakelijkheid, creativiteit, ambitie en purpose dat is waar ik aan denk bij NL Mode Academie.

Persoonlijk contact en Advies

Heb je nog vragen over deze cursus of inschrijfprocedure? Wij helpen je heel graag verder.

Plan via onderstaande button een belafspraak, stel je vraag via het contactformulier of meld je aan voor de open dag.

BEL ONS CONTACT VIA MAIL OPEN DAG INSCHRIJVEN