50 % van onze studenten hebben een baan, al tijdens het derde studiejaar.

FAQ

Hieronder vind je antwoord op de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Veelgestelde vragen

NL Mode Academie is gevestigd aan de rand van ‘het Oude Dorp’, direct tegenover het gemeentehuis van Amstelveen. De plaats Amstelveen ligt direct onder onze hoofdstad Amsterdam. De ligging is uniek, op loopafstand van het nieuwe Amstelveens stadsstrand aan de Poel en een ligweide. Aan de overzijde zijn winkels en ook horecagelegenheden in de directe omgeving. Bij mooi weer kunnen onze studenten tijdens de pauze genieten van het dakterras met uitzicht over de stad.

De vestiging van NL Mode Academie is nabij het stadshart van Amstelveen. De locatie is daarom goed te bereiken met het openbaar vervoer maar ook met de auto. Er zijn diverse parkeergarages in de buurt en de bushaltes Raadhuis en Lindenlaan zijn op loopafstand.

NL Mode Academie is een particuliere opleiding, doordat het een particuliere opleiding is, ligt het collegegeld hoger dan bij het gesubsidieerde onderwijs. De kosten per opleiding variëren tussen de €4.850 - €9.750 per jaar. De studiekosten zijn per opleiding verschillend. Voor de cursus Imago Styling betaal je eenmalig €1.750. Het is mogelijk om in termijnen te betalen.

Wij zijn verbonden aan de geschillencommissie en hebben een protocol aangaande klachten dat wij nauwkeurig naleven.

Elke opleiding en cursus is toegankelijk voor iedereen die droomt van een carrière in de modebranche. Wij selecteren op geschiktheid en motivatie door middel van een intakegesprek. NL Mode Academie hanteert HBO toelatingsnormen, maar ook zonder afgeronde HAVO, VWO of MBO opleiding kunnen studenten zich bij ons aanmelden. Uiteindelijk is de motivatie altijd doorslaggevend.

1. Ga naar onze inschrijfpagina. 2. Vul al je gegevens in. 3. Kies de opleiding of cursus die je bij ons wilt volgen. 4. Klik op de verzendknop. 5. Na inschrijving nemen we contact met je op voor verdere instructies.

De minimumleeftijd die de NL Mode Academie hanteert is 16 jaar.

Ja, NL Mode Academie is een erkend beroepsopleidingsinstituut door het CRKBO. NL Mode Academie voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.

Voor alle mode opleidingen geldt een studiebelasting van 2 lesdagen (klassikaal op locatie). Daarnaast moet je rekening houden met huiswerk van gemiddeld 12 uur per week.

Het enige wat je voor een opleiding aan de NL Mode Academie nodig hebt is een laptop met software zoals Adobe Creative Cloud (via ons krijg je een korting) én een gezonde dosis enthousiasme!

Er is een mogelijkheid tot vrijstelling van bepaalde vakken, indien je een vooropleiding hebt genoten, waarbij je kunt aantonen de nodige vakkennis opgedaan te hebben.

Aan onze tweejarige en driejarige mode opleiding is een stage verbonden. Zo behaal je jouw leerdoelen in combinatie met praktijkervaring.

Het niveau van onze opleidingen en cursussen ligt tussen MBO & HBO.

Bij NL Mode Academie hechten we veel waarde aan individuele begeleiding. Daarom krijgen onze studenten les in kleine groepen van maximaal 12 gelijkgestemden.

Je ontvangt een (Officieel instellings) Diploma indien je 90% van alle lessen van de opleiding hebt bijgewoond. Deze aanwezigheidsplicht geldt ook voor onze cursussen. Na afronding van de cursus ontvang je een certificaat.

Ja, wij organiseren meerdere malen per jaar informatieavonden/middagen en open dagen. Tijdens de open dag of informatieavond proef je de sfeer van ons opleidingsinstituut, kan je werk van studenten bekijken en kun je vragen stellen aan aanwezige docenten en studenten. Aanmelden kan via de website.