De opleiding waar je leert vanuit de praktijk! “learning by doing”

Mode opleiding Amsterdam/Amstelveen volgen

Ben je op zoek naar een goede mode opleiding in Amsterdam? Bij NL Mode Academie ben je verzekerd van een gedegen opleiding met persoonlijke aandacht. Alle vakgebieden binnen de fashion komen voorbij. Vervolgens leggen we de focus op het ontwikkelen van jouw talenten binnen de mode. Je bouwt samen met ons je portfolio op en begeleiden je naar jouw carrière binnen de mode.

locatie amsterdam nl mode academie

Locatie Amstelveen/Amsterdam

Aan de rand van ‘het Oude Dorp’, direct tegenover het gemeentehuis van Amstelveen ligt NL Mode Academie. De ligging is uniek, op loopafstand van het nieuwe Amstelveens stadsstrand aan de Poel en een ligweide. Aan de overzijde zijn winkels en ook horecagelegenheden in de directe omgeving.

De Academie heeft een eigen Studio waar regelmatig fashionshoots worden georganiseerd. Bij mooi weer kunnen onze studenten tijdens de pauze genieten van het dakterras met uitzicht over de stad.

Kortom een prettige omgeving waar onze studenten hun creativiteit ten volle kunnen benutten.

Open dag mode opleiding Amsterdam/Amstelveen

Ben je benieuwd naar de mode opleiding in Amsterdam van NL Mode Academie? Meld je dan aan voor één van onze info dagen. Bekijk hier de actuele data van onze Open Dagen. Naast open dagen voeren wij ook vaak studiekeuzegesprekken, bijvoorbeeld als je de open dag niet kunt bijwonen. Het grote voordeel van een info dag is dat je de sfeer van onze modeschool in Amsterdam kunt proeven en echt alle mogelijkheden leert kennen die de mode opleiding je te bieden heeft.

Inschrijven voor de Open Dag

Omdat wij de richtlijnen in verband met het indammen en bestrijden van het coronavirus (COVID-19) uiterst serieus nemen, vragen wij je om contact met ons op te nemen, zodat wij een tijdstip met je kunnen plannen. Zo kunnen wij voorkomen dat er teveel mensen tegelijk aanwezig zullen zijn.

Mode opleiding: Mode & Styling

De opleiding Mode & Styling van NL Modeacademie duurt een jaar. Tijdens het studiejaar maak je kennis met verschillende beroepen zoals fashion stylist, influencer, imago stylist, designer en online marketeer. Je volgt hiervoor diverse vakken, zoals conceptontwikkeling, trend forecasting, textielkennis, grafische vormgeving, fotografie, digitale media en geschiedenis van de mode. Vind je het lastig om te bepalen voor welk vak je echt wilt gaan, dan kun je onze mode opleiding ook als oriëntatiejaar gebruiken. Na het studiejaar weet je welke richting je op wilt gaan binnen mode en welk beroep het beste bij jou past.

Bekijk opleiding

Mode school Amsterdam met verschillende opleidingen


Volg de mode opleiding Amsterdam

Mode opleiding: Mode, Styling & Branding

De opleiding Mode, Styling & Branding van NL Mode Academie duurt twee jaar. Tijdens deze opleiding gaan we weer een stap verder dan de eenjarige opleiding en je krijgt meer verdieping binnen alle vakgebieden, waarbij online marketing & influencing een belangrijke rol spelen. Bovendien is deze opleiding in combinatie met een stage. Zo behaal je jouw leerdoelen in combinatie met praktijkervaring. Ideaal voor diegenen die na twee jaar hun eigen business willen starten.

Bekijk opleiding

Waarom kiezen voor NL Mode Academie?

Tijdens onze mode opleiding in Amsterdam krijg je les van professionals uit het vak. Zij beschikken over een groot netwerk en zijn werkzaam binnen de fashion. Zo krijg je dus een kijkje in de praktijk van het vak. Je krijgt bovendien les in kleine groepen (maximaal 10 studenten). Na de modeopleiding heb je verschillende carrièremogelijkheden:

  • aan de slag als zelfstandig ondernemer binnen mode
  • aan de slag als imago stylist voor tv of BN’ers
  • aan de slag bij een redactie van een mode magazine
  • aan de slag als content creator voor een merk
  • aan de slag als influencer

Wist je bovendien dat Yvette Blom (medeoprichter en mede-director bij Summerfashionlab en NL Mode Academie) kan bemiddelen voor een stageplaats bij een bekend merk, bij een bekende stylist of bij een modemagazine? Dus, waar wacht je op? Grijp deze kans en schrijf je in voor een opleiding bij de NL Mode Academie Amstelveen! In uitzonderlijke gevallen is het ook mogelijk om in meerdere termijnen te betalen.