Ervaringen NL Mode Academie Amsterdam

Let’s meet our students: Isabella en Bo

Categorieën

Wij toetsen regelmatig bij onze studenten hoe zij onze opleidingen ervaren. Deze week doen Isabella en Bo hun verhaal. Zij zitten momenteel in het examenjaar van de opleiding Mode, Styling & Branding. De studenten vertellen over hun ervaringen en groei tijdens hun opleiding aan de NL Mode Academie.

Waarom heb je gekozen voor een opleiding bij de NL Mode Academie?

Isabella: ''Ik ben hier terecht gekomen via Instagram. Ik was heel gericht op zoek naar een mode opleiding. Toen ik op Instagram een advertentie voorbij zag komen van de NL Mode Academie, trok dit direct mijn aandacht. Uiteindelijk heb ik mij aangemeld en zit ik alweer ik mijn examenjaar van de opleiding!''

Bo: ''Ik vind het prettig om creatief bezig te zijn. Ik ben geen type dat gemakkelijk uit boeken leert. Daar heb ik het geduld niet voor. Ik wil dingen zelf ondernemen en dat kon allemaal bij de NL Mode Academie. Dat vond ik top!''

Hebben jullie tips voor nieuwe studenten?

Bo: ''Bij de mode opleiding in Amsterdam ga je twee dagen per week naar school. Dit kan ervoor zorgen dat je wellicht soms je focus verliest. Mijn advies is om wel echt bij de les te blijven en je best te doen, dit is het namelijk dubbel en dwars waard.''

Isabella: ''Ik ben tijdens de mode opleiding veel over mijzelf te weten gekomen. Je wordt als student best wel vrijgelaten in wat je mag doen. In mijn geval heeft dit geleid tot het dieper nadenken over de paden die je kunt bewandelen. Dit zou minder het geval zijn dan bij een opleiding met meer afgekaderde richtlijnen.''

Wat was jouw leukste moment van de opleiding?

Bo: ''Ik heb niet één specifiek moment om te bestempelen als het leukste moment van de opleiding. Wat mij is bijgebleven is dat ik altijd heel veel gelachen heb met mijn klasgenoten. De leukste activiteit vond ik de fotoshoot waar je helemaal zelf invulling aan mocht geven. Als locatie had ik een mooi landgoed uitgekozen. Ook de modellen had ik zelf geregeld. Het was mooi weer en het werd een geslaagde dag. Dat ik zoiets mocht doen in het kader van een schoolopdracht, vond ik ontzettend tof.''

Isabella: ''Voor mij was het leukste moment van de opleiding de examenopdracht. Deze opdracht stelde je in staat om na te denken over wat je in de toekomst wil doen. Ik vond het erg leuk om een soort ‘blauwdruk’ uit te werken met het idee dat je dit plan na de opleiding echt kan uitvoeren. Dat is tevens een groot voordeel van de NL Mode Academie. Je wordt hier echt voorbereid op een carrière in de modebranche.''

Benieuwd naar meer ervaringen van studenten aan de NL Mode Academie? Bekijk hier alle reviews.