Ervaring student Esther tweejarige opleiding modestylist

LET’S MEET OUR STUDENTS: ESTHER (22)

Categorieën

Wij toetsen regelmatig bij onze studenten hoe zij onze opleidingen ervaren. Deze week doet Esther (22 jaar) uit Voorhout haar verhaal. Zij volgt momenteel de tweejarige opleiding Mode, Styling & Branding.

Hoe ben je bij NL Mode Academie terecht gekomen?

‘’Na de middelbare school heb ik eerst een jaar Creative Business (HBO) en de Middelbare Hotelschool (MBO) gedaan. Beide studies waren het gewoon niet voor mij. Na deze periode was ik erg zoekende, maar ik wilde wel graag iets doen richting mode. Op het internet ben ik gaan zoeken naar opleidingen die hierin passen. De NL Mode Academie kwam tijdens mijn zoektocht snel naar voren. Om mij verder te verdiepen in het aanbod van de school heb ik de Open Dag bezocht. Dat beviel heel goed. Naar aanleiding van de geslaagde Open Dag heb ik mij aangemeld voor de tweejarige opleiding Mode, Styling & Branding. Deze opleiding is zeer breed én creatief. Precies wat ik wilde. Daarnaast sprak de kleinschaligheid van de opleiding mij erg aan.’’

Begeleiding staat hoog in het vaandel bij de NL Mode Academie. Ervaar je dat ook zo?

‘’Ja tot dusver zeker. De kleinschaligheid van de klassen draagt hier veel aan bij. Vanuit de docenten is er veel focus op wie jij bent en waar jouw talenten liggen. De docenten staan heel dichtbij je, maar wel op een gepaste manier. Je hebt het gevoel dat je altijd bij hen terecht kunt. Zij weten wie je bent, je bent hier absoluut geen nummer. Die nauwe betrokkenheid zorgt ervoor dat de docenten betere en meer persoonlijke begeleiding kunnen bieden.’’

Hoe is de sfeer tussen de studenten onderling?

‘’De sfeer in de klas is ontzettend leuk. Hiervoor heb ik opleidingen gevolgd met een wat grootschaliger karakter. Daar ben je eigenlijk een beetje een nummertje. Door de kleine klassen is de sfeer wat intiemer en iedereen is erg gedreven in dezelfde onderwerpen. Je kunt makkelijk met elkaar sparren en van elkaar leren.’’

Heeft de NL Mode Academie haar beloften van de Open Dag waargemaakt?

‘’Ja, ben van mening dat de NL Mode Academie haar beloften van de Open Dag heeft waargemaakt. Centraal in hun belofte stond persoonlijke begeleiding. Maar ook dat je gedurende de mode opleiding je eigen plekje kunt gaan vinden. Dat heb ik ook wel zo ervaren.’’

Gezien jouw HBO-achtergrond; wat vind jij van de moeilijkheidsgraad van de opleiding?

‘’De theorie vind ik niet zo moeilijk omdat je hier veel minder theorie hebt dan bij bijvoorbeeld een HBO-opleiding als Creative Business. Daar kreeg je een dik boek voor je neus en daar moest je het mee doen. Wat theorie betreft ligt de moeilijkheidsgraad van mijn opleiding Mode, Styling & Branding.niet zo hoog. De moeilijkheid zit ‘m meer in het creatieve aspect. Bij deze mode opleiding moet je jouw creatieve brein openzetten. Dat kan soms lastig zijn, maar het is daarentegen wel een leuk proces. In het leerproces worden we goed begeleidt. Eén van onze vakken is tekenen. Door een paar kleine tips & tricks kwamen de kwaliteiten die ik blijkbaar in mij had, naar boven.’’

Wat wil je na deze mode opleiding gaan doen?

‘’We zitten nog aan het begin van de opleiding en momenteel weet ik nog niet welke richting ik op wil. Ik ben nog erg zoekende. Mijn verwachting is dat ik aan het einde van de rit hier wel een concreter beeld van heb. Wie weet word ik wel een grote ster in de mode! NL Mode Academie geeft mij in elk geval genoeg handvatten om dat te bereiken. Zeker in combinatie met de stage die er nog aan zit te komen.’’