Ervaring Esmee mode opleiding in Amsterdam

Let’s meet our students: Esmee (21)

Categorieën

Wij toetsen regelmatig bij onze studenten hoe zij onze opleidingen ervaren. Deze week doet Esmee (21 jaar) uit Hendrik-Ido-Ambacht haar verhaal. Zij volgt de tweejarige opleiding Mode, Styling & Branding.

Hoe ben je bij NL Mode Academie terecht gekomen?

''Via internet. Hiervoor heb ik ook een mode opleiding gedaan. In de eerste instantie wilde ik doorstuderen. Na wat onderzoek gedaan te hebben op internet kwam ik vrij snel bij de NL Mode Academie terecht. Ik heb de open dag bijgewoond op de voormalige locatie. Toen zat de mode academie nog in Amsterdam. Op de open dag kreeg ik direct persoonlijke aandacht en werd fijn ontvangen. Alle vragen die ik had, werden helder beantwoord. Ook kregen we werk te zien van huidige studenten. Heel fijn, want zo krijg je direct een concreet beeld van wat je tijdens de opleiding gaat doen. Het stelde mij in staat om een hele bewuste studiekeuze te maken.''

Zijn de beloftes van de open dag waargemaakt?

''Wat mij betreft wel. Tijdens de open dag werd mij o.a. verteld welke vakken op het programma stonden. Al deze vakken kwamen ook daadwerkelijk terug in het eerste jaar van de opleiding Mode, Styling & Branding. Er zijn ook meerdere evaluatiemomenten gedurende de opleiding. We krijgen dan een vragenlijst met betrekking tot de inhoud van de opleiding waarover je jouw mening kunt geven. Je krijgt mede hierdoor het idee dat ze echt het allerbeste willen voor hun studenten en dat is prettig.''

Biedt de mode opleiding voldoende persoonlijke begeleiding?

''Bij de NL Mode Academie ben je geen nummer zoals op andere scholen vaak wel het geval is. De docenten kennen je bij naam en hoe je in elkaar steekt. Doordat de docenten jou goed kennen, kunnen zij je ook vertellen hoe je het beste met je valkuilen of sterke punten om kan gaan. De persoonlijke begeleiding maakt dat de aansturing van een hoger niveau is.''

Wat wil je na deze studie gaan doen?

''Dat is een lastige vraag. Ik weet nog niet precies wat ik hierna wil gaan doen. Ik heb bewust gekozen voor een tweejarige studie zodat ik niet vier jaar lang met mijn neus in de boeken zit. Het is een creatieve opleiding en dat is precies wat mij zo aansprak. Ik hoop dat mijn stage resulteert in een vaste baan of dat ik ergens inrol.''

Heb je voldoende bagage meegekregen voor een carrière in de modewereld?

''Ja, dat denk ik wel. De docenten op de NL Mode Academie hebben veel contacten in de modebranche. Dit is een zeer bruikbaar netwerk, niet alleen tijdens de opleiding, maar ook erna. Als student word je hier klaargestoomd voor het ‘echte’ leven in de modewereld. Als de docenten zien dat jij je voor de volle 100% inzet, dan krijg je ook 100% terug.''

Wat kun je zeggen over de moeilijkheidsgraad van de opleiding?

''De moeilijkheidsgraad verschilt sterk per vak en per periode. Bij de ene periode ligt het tempo en het niveau heel hoog, terwijl de andere periode heel rustig verloopt. De drukte is niet regelmatig verdeeld wat ik persoonlijk minder prettig vond. Voor deze tweejarige opleiding heb je geen specifieke vooropleiding nodig. Je begint dus echt bij de basis. Omdat ik al een mode opleiding had gedaan, waren sommige onderdelen voor mij al bekend terrein. Dat is niet erg, want je kunt nu eenmaal niet meteen bij stap 5 beginnen. Je moet studenten wel een basis meegeven.''

Hoe is de relatie met docenten en medestudenten?

''De docenten zijn heel aardig. Wat verhouding betreft is er slechts een klein verschil in hiërarchie. Dat verschil moet er ook zeker zijn, want een docent is niet je beste vriendin. Op de mode opleiding heb ik superleuke klasgenoten, het is altijd gezellig. Buiten school doen we ook leuke activiteiten samen.''

Welke talenten heb jij tijdens de opleiding ontwikkeld?

''De laatste perioden van het studiejaar leerden wij over digitale media. Dit was heel leerzaam. Zo heeft de docent Etienne mij aangezet tot vloggen. Dit leek mij interessant, maar ik durfde zelf nooit echt die camera erbij te pakken en een vlog te maken. Dat was voor mij een drempel die ik toch maar ben overgestapt.''