Ervaring van student Epinoia opleiding modestyling

LET’S MEET OUR STUDENTS: EPINOIA

Categorieën

Wij toetsen regelmatig bij onze studenten hoe zij onze opleidingen ervaren. Deze week doet Epinoia uit Zeeland haar verhaal. Zij volgt momenteel de tweejarige opleiding Mode, Styling & Branding.

Hoe ben je bij NL Mode Academie terecht gekomen?

''Na de middelbare school wist ik niet precies welke richting ik op wilde en wat ik later wilde worden. Ik vind mode wel heel interessant. Vanuit die interesse ben ik online gaan zoeken naar een mode opleiding. Toen kwam ik eigenlijk al heel snel bij de NL Mode Academie terecht. Voordat ik mij aanmeldde, heb ik een gesprek aangevraagd bij Yvette. Dat gesprek verliep zo fijn dat ik voor mijzelf definitief kon besluiten om voor deze mode opleiding te kiezen.''

Hoe ervaar je de begeleiding bij NL Mode Academie?

''De docenten hebben veel aandacht voor je. Je krijgt voldoende ondersteuning en er is altijd een luisterend oor. Daarbij is de relatie tussen docent en student ook prettig en professioneel. Tijdens de Open dag werd heel erg de nadruk gelegd op het stukje persoonlijke begeleiding. Die belofte heeft de NL Mode Academie zeker waar gemaakt. Je krijgt hier veel vrijheid, maar het is wel belangrijk dat je jouw huiswerk af hebt en afspraken nakomt.''

Heb je een idee wat je later wilt gaan doen?

''Het liefst wil ik mijn eigen bedrijf opstarten. Maar het duurt nog lang voordat ik echt klaar ben om die stap te maken.''

Wat heb jij nodig van de NL Mode Academie om die droom te realiseren?

''In de eerste plaats mij een idee geven wat ik wel of juist niet leuk vind. Ik denk dat deze opleiding daar wel goed voor is. Tijdens mijn tweejarige opleiding branding en mode moet ik ook stage lopen. Daar kijk ik erg naar uit. Mijn stage wil ik in het buitenland volgen. Bij een groot modemerk of een boutique. Zo’n stage is een goede manier om kennis te maken met het werkveld en om te ontdekken welke richting ik uiteindelijk op wil.''

Hoe is de sfeer tussen de studenten onderling?

''De sfeer in de klas is heel goed. We hebben een heel leuk clubje. Voor aanvang van de opleiding had ik geen idee wat ik kon verwachten van de groep, dus dat was een hele fijne verrassing.''