Ervaringen NL Mode Academie

Let’s meet our students: Divano (18)

Categorieën

Wij toetsen regelmatig bij onze studenten hoe zij onze opleidingen ervaren. Deze week doet Divano (18 jaar) uit Amsterdam zijn verhaal. Hij zit momenteel in het eerste jaar van de tweejarige opleiding Mode, Styling & Branding.

Hoe ben je bij NL Mode Academie terecht gekomen?

''Ik was op zoek naar een mode school en ben toen gewoon gaan rondspeuren op het internet. De NL Mode Academie stond bijna zo goed als bovenaan in de zoekmachine. Uiteindelijk heb ik nog de open dag bezocht om meer informatie in te winnen. Vooral mijn ouders wilde wat meer details over de opleiding aan de NL Mode Academie om een goed beeld te krijgen. Na de open dag had ik een goed gevoel bij de opleiding en heb ik mij aangemeld voor een lesdag. Dit heeft geresulteerd in een daadwerkelijke aanmelding voor de opleiding.''

Biedt de mode opleiding voldoende persoonlijke begeleiding?

''Jazeker. Het stuk persoonlijke begeleiding is ook een van de redenen waarom ik voor de NL Mode Academie heb gekozen. Je kan de begeleiders alles vragen. Het voelt vertrouwelijk. Ik kan midden in de nacht een e-mail sturen en dan krijg je ‘s ochtends vroeg een antwoord terug. Hoe fijn is dat? Hiervoor heb ik een andere opleiding gevolgd. Daar was de begeleiding echt een stuk minder. Bij de NL Mode Academie wordt erg gekeken naar jou als persoon, niet naar de gehele klas. Ik merk dat de docenten hier oog hebben voor je zwakke punten, maar de focus leggen op de dingen waar je wél goed in bent.''

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens de opleiding?

''Je leert heel veel tijdens de mode opleiding. Een belangrijk aspect is dat ik geleerd heb om professioneler en meer toekomstgericht naar dingen te kijken.''

Wat wil je na deze studie gaan doen?

''Ik wil voor mezelf gaan werken als stylist. Vandaaruit wil ik opdrachten krijgen van bladen.''

Hoe zou je de de verhouding tussen docent en student omschrijven?

''De verhouding tussen docent en student is gelijk. Je hoeft niemand aan te spreken met ‘u’. Door het gevoel van gelijkheid is de drempel om iets persoonlijks te vertellen aan een docent een stuk lager. De prettige sfeer en de openheid helpt mij om later een betere stylist te worden!''