Open dag mode opleiding amsterdam

Open Dag 2024: Dit kun je verwachten

Categorieën

Op 14 april staat NL Modeacademie weer in het teken van de Open Dag. Dé gelegenheid om te ontdekken welke mode opleiding bij jou past. Tijdens de Open Dag in Amstelveen doe je inspiratie op voor jouw toekomst met persoonlijke gesprekken, presentaties van Studentwork en kun je vragen stellen aan onze eerste en tweedejaars studenten.

Een realistisch beeld van de opleiding

Tijdens de Open Dag krijg je een concreet beeld van de opleidingen binnen de NL Mode Academie. Het is een mooie mogelijkheid om de sfeer te proeven en om vragen te stellen aan studenten die de opleiding al volgen.

Tijdens de Open Dag in Amstelveen geven wij een presentatie over al onze opleidingen. Zo kun je bij ons zowel kortdurende (half jaar tot 1 jaar) als langdurige opleidingen (2-3 jaar) volgen op het gebied van mode, styling, design en branding. We geven een inkijkje in de te volgen vakken en de opbouw van de opleidingen. Tevens zullen studenten een presentatie geven. Aansluitend kunnen bezoekers van de Open Dag (samen met ouders) met studenten in gesprek gaan en hun werk inzien. De Open Dag geeft een eerlijk beeld van de NL Modeacademie en biedt een voorproefje van de verschillende studies die je bij ons kunt volgen. Geen gladde verkooppraatjes of dik aangedikte verhalen over studenten die jou voorgingen: wij creëren een transparante basis zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken over je volgende studie.

Erkende mode opleiding met persoonlijke aandacht

Modeontwerper of imago stylist worden? Elke opleiding van NL Modeacademie biedt fashionista’s en ontwerptalent in de dop onderwijs en training van hoge kwaliteit. Je krijgt alle tools aangereikt om jouw carrière in de fashionindustrie een kickstart te geven. Tijdens de mode opleiding ligt de focus op de ontwikkeling van jouw unieke talent. Middels praktijkgerichte lessen van professionals uit het vak heb je straks een stevige basis om je vleugels uit te slaan binnen de Fashion wereld of creatieve industrie. Ook na het behalen van je diploma kun je bij ons terecht voor vragen.

NL Modeacademie in het kort:

  • Kleinschalige privé opleiding op MBO/HBO-niveau
  • Erkend beroepsopleidingsinstituut door het CRKBO
  • Studeren in kleine groepen met individuele begeleiding
  • 90% van onze afgestudeerden zijn werkzaam binnen de Fashion wereld of creatieve industrie.
  • Reality School, die dicht bij het bedrijfsleven staat. Het is onze taak om talent en bedrijfsleven aan elkaar te koppelen.
  • Dmv een groot netwerk komen studenten snel en gemakkelijk in contact met toekomstige werkgevers of klanten


Meer weten over de NL Modeacademie

Terugblik Open Dag november 2023

Tijdens de Open Dag vorig jaar verwelkomden wij een zeer bijzondere gast: Addy van den Krommenacker. De couturier is een waar begrip in Nederland door zijn uitgesproken vrouwelijke creaties. Hij ontwierp trouwjurken voor vele bekende persoonlijkheden waaronder Chantal Janzen en prinses Carolina de Bourbon de Parme. Daarnaast heeft Addy meerdere ateliers in de Italiaanse mode-metropool Milaan en nam hij deel als jurylid aan America’s Next Top model.

Na een inspirerend gastcollege konden onze studenten vragen stellen aan de couturier. Vanuit zijn hart heeft Addy zijn ervaringen met ons gedeeld. Als kleine jongen tekende hij prinsessenjurken in de behangboeken uit de schilderswinkel van zijn ouders. Uiteindelijk heeft Addy ook veel jurken voor onze prinsessen mogen creëren. Dat één van Nederlands beste couturiers zijn verhaal kwam vertellen, heeft veel indruk gemaakt. Hij wilde onze studenten meegeven dat de wereld van mode niet louter en alleen maar glamour was. Als designer sta je niet vanachter je tekentafel een glaasje Champagne te drinken.

Last but not least
mocht een van onze studenten een creatie van Addy passen. Zij zal binnenkort meelopen in zijn shows. Een andere student bezoekt Addy binnenkort in zijn villa en zal stage bij hem gaan lopen. Wij zijn ervan overtuigd dat deze droomstage een goed begin zal zijn van een mooie carrière in de modewereld.

Benieuwd naar de sfeer of studieadvies nodig richting Fashion of Design? Meld je dan aan voor de Open Dag of één van onze gratis proeflessen.

Aanmelden voor de Open Dag