fashion design opleiding

Fashion Designer

Attributen

Duur opleiding
3 jaar Voltijd
Investering per jaar
€ 9.750,00
Locatie
Amsterdam
Startdata
september 2024

Ambieer je een carrière binnen Mode, Styling en Design? Of wil je jouw eigen business of label starten binnen Mode? Dan is deze driejarige voltijd opleiding Mode, Design & Styling wellicht iets voor jou!fashion design opleiding

Fashion Designer

Onder begeleiding van ervaren docenten krijg je bij ons de volledige vrijheid om je eigen pad te bewandelen als ontwerper, zonder het belang van de samenleving en je doelgroep uit het oog te verliezen. Daarnaast biedt onze modedesignopleiding een uitgebreide verkenning van alle aspecten van het stylingvak.

Als dé opleider in Nederland bieden wij een supercool lesprogramma aan, speciaal ontworpen om jou alle toffe skills van fashion design bij te brengen. Denk aan het tekenen van patronen en het maken van kleding - echte ambachten die soms vergeten worden. Maar bij ons? Wij houden van deze creatieve ambacht en zien er eindeloos veel kansen in, vooral als je het combineert met de allernieuwste snufjes op het gebied van 3D patroontekenen. Dus, als je klaar bent om de fashion scene te rocken met een mix van traditionele skills en de nieuwste technologieën, dan ben je hier aan het juiste adres!

In de altijd hippe modewereld blijft er een toenemende vraag naar experts die weten hoe ze fantastische, op maat gemaakte kleding kunnen maken en bestaande outfits kunnen pimpen. Bovendien willen steeds meer mensen kleding die niet alleen stijlvol is, maar ook duurzaam én helemaal op maat. En daar kom jij om de hoek kijken! Want naast het feit dat je leert hoe je kleding kunt upcyclen – helemaal in lijn met de coolste duurzame modetrends – ontwikkel je bij ons de skills die jou onderscheiden in de spannende wereld van fashion. Klaar om jouw stempel te drukken op de toekomst van de mode? Let’s do this!

Het is van groot belang om te weten dat wij een veilige en ondersteunende leeromgeving garanderen. Bij ons staan onze studenten altijd op de eerste plaats.

Specificaties opleiding Mode & Design mode academie Amsterdam/ Eindhoven.
Specificaties Fashion Designer Opleiding NLModeacademie Amsterdam/ EindhovenOpen Dag & Inschrijven

Een aantal keer per jaar organiseren wij een Open Dag. Bekijk hier de actuele data of schrijf je direct in voor de opleiding Mode & Design.

Open Dag   Inschrijven
Onze docenten zijn stuk voor stuk professionals met jarenlange ervaring in de mode-industrie. Ze hebben hun sporen verdiend bij gerenommeerde merken zoals Tommy Hilfiger en Hugo Boss en zijn als geen ander vertrouwd met deze branche.

Onze docenten blijven voortdurend leren en zich vernieuwen. Ze onderhouden nauwe banden met het werkveld en zijn volledig op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Hoewel de wereld van de mode misschien glamour uitstraalt, is de realiteit hard werken. Tijdens de opleiding leer je de juiste werkethiek en effectieve communicatie. Je ontdekt wat er van je verwacht wordt en hoe je onder tijdsdruk kunt presteren. Hierdoor krijg je al tijdens je studie een realistisch beeld van het vak. Vervolgens ga je stage lopen en pas je alles wat je hebt geleerd toe in de praktijk.

Na het voltooien van de studie Mode, Styling & Design beheers je alle aspecten van de mode-industrie. Je kunt niet alleen aan de slag als stylist, maar ook als ontwerper, conceptontwikkelaar of zelfs je eigen modelabel oprichten. Je beschikt over alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt.

Het creatieve werkveld blijft voortdurend evolueren en biedt talloze kansen.

De opleiding Mode & Design is echt iets voor jou als je:

 • Alle trends op de voet volgt en nieuwsgierig bent, naar wat er in de wereld gebeurd.
 • Je op de hoogte bent van alles wat hot is op het gebied van Mode en Design.
 • Je creativiteit wilt ontwikkelen en originaliteit hoog in het vaandel hebt.
 • Alles wilt leren over mode vanaf ontwerp, patroon tot vervaardigen van kleding.
 • Begeleiding nodig hebt bij je zoektocht naar je talent, en welke richting jou écht gelukkig maakt?
 • Begeleiding nodig hebt bij het lanceren van je eigen kledingmerk of business binnen Mode en Design.
 • Bereid bent om hard te werken en om de uitdagingen in wereld van fashion aan te gaan.
 • In drie jaar op een intensieve manier alle facetten binnen mode, trendwatching en design wilt leren. En daarna zo snel mogelijk aan de slag wilt.
 • Nog een extra duwtje nodig hebt in de richting van jouw eigen business.

  Fotografie: Sindy Kusumanto - Styling: Nora de Jong

  Wat ga je leren?

  Tijdens deze driejarige Mode, Styling & Design opleiding krijg je alle tools aangereikt die noodzakelijk zijn voor een glansrijke carrière binnen de Mode, Styling en Design. D.m.v. een stage, behaal je jouw leerdoelen in combinatie met praktijkervaring.

  Na het analyseren van de markt- en trend-onderzoek, maak je prognoses. Daarna leer je jouw eigen ideeën op papier uit te werken. Je gaat ontwerptekeningen maken op basis van schetsen en illustratief tekenen.  Tevens leer je tijdens de opleiding modedesign hoe je als Designer/ Stylist een brand kunt neerzetten door het begeleiden van een fashionshoot en het creëren van een verhaal. Het ontwikkelen van content d.m.v. foto- en videoshoots voor merken, mediabedrijven, filmproducties, influencers, bedrijven binnen events en nog veel meer.

  Na basiskennis op het gebied van patroontekenen leer je de eerste naaitechnieken voor het vervaardigen van een kledingstuk. Je leert om hoe je vanaf een basispatroon je eigen ontwerp kunt uitwerken. Dit allemaal onder begeleiding van een zeer professionele docent!

  Vakken als geschiedenis van de Mode en textielkennis komen aan bod.  Door het opdoen van textielkennis leer je welke materialen bij jouw ontwerpen passen. Zo ben je in staat om je in de toekomst te onderscheiden van andere designers en stylisten.

  Tevens krijg je vakken als finance en ondernemerschap. Skills die onmisbaar zijn bij het starten van je eigen bedrijf.

  Na deze driejarige Fashion Design opleiding ben je zeer breed inzetbaar binnen mode en andere creatieve industrieën.

  Praktische informatie

  Studiebelasting

  De studiebelasting bestaat uit 4 lesdagen, die je klassikaal doorbrengt. Daarnaast moet je rekening houden met huiswerk van gemiddeld 6 uur per week.

  Begeleiding en beoordeling

  Er is veel begeleiding en er zijn veel tussentijdse momenten waarop je met jouw coach, docenten of medestudenten over je werk en werkwijze kunt praten. Op deze manier leer je om te gaan met feedback en leer je feedback te geven. Na iedere module krijg je een afrondend ontwikkelgesprek met je coach.

  Samen met een businesscoach blijf je on track aangaande jouw toekomst!

  Diplomagarantie

  Aan het einde van het derde jaar sluit je af met een eindexamen. Dit is een project binnen een door jouw gekozen thema.

  Onze ervaring is dat dit een fasttrack is naar het runnen van een eigen onderneming of een vaste baan binnen een bedrijf. Een vervolgopleiding is niet nodig. We verzorgen de complete voorbereiding naar het werkveld, die aansluit op de alsmaar veranderende wensen en normen van de meest uiteenlopende bedrijven waar we mee samen werken.


  Na het behalen van je  DIPLOMA kan je nog 2 jaar bij ons terecht met je vragen.  Studieadviesgesprek

  Voel je tijdsdruk om een nieuwe studie te kiezen? Wij plannen eerst een persoonlijk coaching gesprek met je om te kijken wat het beste bij jou past!

  Duur van de opleiding

  3 jaren – 4 dagen/ week

  Waar en wanneer?

  Amstelveen/ Amsterdam: vanaf september 2024

  Doelstelling van de opleiding

  Doelstelling van de opleiding is dat je breed inzetbaar bent binnen de mode industrie. Zowel op het gebied van Styling als Design.

                                                   Fotografie: Sindy Kusumanto - Styling: Nora de Jong


   Toelatingseisen

   Het niveau van deze modedesign opleiding is MBO-4.

   Vooropleiding: 

   • Diploma vmbo-kader, vmbo-TL of vmbo-GL
   • Diploma mbo niveau 2
   • Overgangsbewijs 3 naar 4 havo
   Voor de opleiding is geen specifieke voorkennis nodig.

   Vrijstellingsbeleid

   Er is een mogelijkheid tot vrijstelling van bepaalde vakken,

   Carrière vooruitzichten

    • Modeontwerper
    • Assistent ontwerper
    • Mode coördinator
    • Mode grafisch ontwerper
    • Mode Inkoper
    • Visual Merchandiser
    • Imago Stylist
    • Editorial Stylist
    • E-commerce Stylist
    • Online Marketeer
    • TV Stylist
    • Event Stylist
    • Fashion blogger/ Influencer
    • Of natuurlijk je eigen brand of webshop ontwikkelen

   Investering

   € 9.750,-- per jaar Incusief lesmateriaal.

   Betaling van het collegegeld in termijnen is mogelijk. Bij betaling in 1 termijn ontvang je een korting.

   Extra kosten
   – Reiskosten
   – Benodigdheden opdrachten, zoals print- en roductiekosten

   Benodigdheden
   – Laptop met software zoals Adobe Creative Cloud (wij verzorgen een jaarlicentie Adobe Creative Cloud)

   Waarom een opleiding bij NL Mode Academie?

   Erkende beroepsopleiding:

   • NL Mode Academie is een erkend beroepsopleidingsinstituut door het CRKBO. NL Mode Academie voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.

   Focus op het werkveld / de industrie:

   • 90% van onze studenten hebben na het afronden van hun studie een baan of opdrachtgever.
   • Les van professionals uit het vak, die nog steeds werkzaam zijn binnen de desbetreffende sector en een groot netwerk hebben.
   • Onderwijs anders! Nl Mode Academie is een reality school, en heeft als taak om talent aan het bedrijfsleven te koppelen. 
   • Een aantal malen per jaar organiseert NL Mode Academie masterclasses met inspirerende professionals vanuit het vak. Denk daarbij aan Lizzy vd Ligt, Monique Collignon, Bas Kosters, Addy vd Krommenacker, Patty Zomer, Danielle van Kempen en nog veel meer.
   • Voor al onze mode opleidingen werken wij samen met erkende bedrijven uit onze klanten portfolio.
   • NL Mode Academie biedt een netwerk voor het leven.
   • Doordat we een eigen studio hebben, zijn praktijklessen op hoog niveau voor ons mogelijk.
   • Onze lessen zijn praktijkgericht en onze lesmethoden zijn ontwikkeld door professionals uit het vak.
   • NL Mode Academie volgt alle ontwikkelingen en actualiteiten op de voet en heeft haar lesmateriaal afgestemd op de behoeften van de huidige markt.
   • Wij als enige in Nederland nog een vakopleiding op hoog niveau aanbieden, als het gaat om design en het ontwikkelen van een collectie.

   Persoonlijke ontwikkeling:

   • NL Mode Academie staat garant voor een veilige leeromgeving. De student staat centraal!
   • Alle lessen bij NL Mode Academie zijn fysiek en niet online.
   • Les in kleine groepen.
   • Individuele begeleiding, veel persoonlijke aandacht en coaching, voor het vormen van de juiste mindset (hele jaar begeleiding van je persoonlijke coach!).
   • Onze coaches komen zowel uit het onderwijs als uit het werkveld, een ideale combinatie om onze studenten goed te begeleiden.
   • Nl Mode Academie staat voor een veilige leeromgeving! Feedback momenten nemen wij serieus, maar zijn altijd positief. Faalangst komt nauwelijks bij ons voor.

   Kleinschaling:

   • NL Modeacademie is een kleinschalige privé opleiding. Hierdoor kan NL Mode Academie snel reageren op de actualiteiten in de markt.
   • Uiteraard kunnen de docenten van NL Mode Academie, door de kleine groepen, alle studenten de nodige individuele begeleiding geven die hij of zij verdient.
   En dan nog dit:
   • Je ontvangt een (Officieel instellings) Diploma indien je 90% van alle lessen van de opleiding Mode en Design hebt bijgewoond.
   • Bij NL Mode Academie sta jij als student centraal. De focus ligt op jouw unieke talent en jouw toekomst.
   • Onze lessen zijn op HBO niveau, en al onze docenten hebben een HBO achtergrond.

   De 6 meest gehoorde uitspraken van studenten zijn: 

   • In de klassen zitten gelijkgestemden met een passie voor mode, respect voor elkaar en waarin niemand word buitengesloten.
   • Je leert heel veel over Mode en Styling, maar nog belangrijker je leert enorm veel over jezelf.
   • Er kwamen talenten in mij naar boven waarvan ik niet wist dat ik ze had. Ik kom er hier pas achter waar ik echt goed in ben.
   • Buiten dat ik nu met mijn passie voor mode bezig ben leer ik hier "Skills for Life".
   • Talent, zakelijkheid, creativiteit, ambitie en purpose dat is waar ik aan denk bij NL Mode Academie.

   Persoonlijk contact en Advies

   Heb je nog vragen over deze cursus of inschrijfprocedure? Wij helpen je heel graag verder.

   Plan via onderstaande button een belafspraak, stel je vraag via het contactformulier of meld je aan voor de open dag.

   BEL ONS CONTACT VIA MAIL OPEN DAG INSCHRIJVEN