Ervaring opleiding Mode & Styling

LET’S MEET OUR STUDENTS: ASHA (21)

Categorieën

Wij toetsen regelmatig bij onze studenten hoe zij onze opleidingen ervaren. Deze week doet Asha (21 jaar) uit België haar verhaal. Zij volgt momenteel de 1-jarige opleiding Mode & Styling.

Hoe ben je bij NL Mode Academie terecht gekomen?

''Ik kom uit België en ik ben verhuisd naar regio Amsterdam om deze opleiding te volgen. Ik heb hiervoor studies gedaan aan de universiteit. Ik heb politieke wetenschappen gestudeerd. Zowel een bachelor als Master. Ik heb deze wel netjes afgerond, maar tijdens mijn studie besefte ik steeds meer dat ik mijn passie wil volgen. Dat ik een job wil die ik echt leuk vind en wat mij voldoening brengt. Ik wilde graag iets doen richting mode. Vanaf kleins af aan ben ik al met mode bezig. Vervolgens ben ik gaan kijken hoe ik in de modewereld terecht kan komen. Dat begint natuurlijk bij een mode opleiding en dan kun je een CV opbouwen. Ik ben rond gaan kijken naar de beste opleidingen richting mode en dat heeft mij uiteindelijk bij de NL Mode Academie gebracht.''

Wat heeft jou doen besluiten om voor NL Mode Academie te kiezen?

''Ik had verschillende redenen om mij in te schrijven bij de NL Mode Academie. Er zijn natuurlijk meerdere instituten die mode opleidingen aanbieden. Ik heb onder andere gekeken naar de Amsterdam Fashion Institute (AMFI), maar hun opleiding duurde voor mij te lang. Omdat ik al een lange opleiding achter de rug had, was dat voor mij op dat moment geen ideale optie. Ik zag het niet zitten om nog een Bachelorprogramma te doen. Dat leidde mij automatisch naar de privé opleidingen. Ik vond het prettig dat ik bij de NL Mode Academie kortdurende fashion opleidingen kon volgen. Bovendien heb je hier niet elke dag les. Het is een part time opleiding en dat sprak mij erg aan omdat ik daarnaast dan kon blijven werken.''

Wat vind jij van de moeilijkheidsgraad van de opleiding?

''Ondanks mijn universitaire achtergrond is de opleiding aan de NL Mode Academie voor mij wel echt een uitdaging. Ik ben namelijk gewend om veel theorie te krijgen. Hier word ik uitgedaagd om mij creatief uit te drukken.''

Word je daarin goed begeleid?

''Ja. De docenten zijn zeer toegankelijk en ze houden rekening met je. Ze letten goed op jou als persoon of je het allemaal goed kunt bijbenen en of je ergens moeite mee hebt. Er is ruimte om vragen te stellen. De docenten van de NL Mode Academie nemen de tijd om je te leren kennen. Omdat we les krijgen in kleine groepen, gaat dat proces ook sneller. Ik merk dat de docenten echt oog hebben voor jouw kwaliteiten en zich richten op hoe zij jou daarin het beste kunnen begeleiden. Die persoonlijke begeleiding was bijvoorbeeld niet van toepassing op de universiteit.''

Hoe is het contact tussen de studenten onderling?

''Dat contact is erg fijn. Voordat de opleiding begon was ik wel een beetje nerveus over hoe de chemie onderling zou zijn. Ik was bang voor een concurrentie sfeer omdat je uiteindelijk toch allemaal een plekje wilt in hetzelfde werkveld. Ook was ik bang dat ik in een groep terecht zou komen vol studenten met een hautaine houding. Gelukkig was dit allemaal niet het geval. Mijn klasgenoten zijn lekker down to earth en er is veel respect naar elkaar toe. Het is leuk om te zien dat iedereen zijn eigen stijl heeft. Daarin steunen we elkaar ook.''

Wat wil je na deze mode opleiding gaan doen?

''Ik zou graag mijn studies van politieke wetenschappen combineren met mode. Politiek is sterk gelinkt aan mode. Alle trends zijn eigenlijk een gevolg van wat er gebeurt in de maatschappij en de politieke wereld. Daar zou ik iets mee willen doen. Zo zou ik willen werken voor een fashion magazine waar ik artikelen kan schrijven. Tijdens mijn politieke studies aan de universiteit heb ik veel moeten schrijven en lezen. De vaardigheden die ik toen heb opgebouwd kan ik dan toepassen in de modewereld.''

Wat heb jij nodig van de NL Mode Academie om die droom te realiseren?

''Dat is een goede vraag. Ik denk dat het vooral neerkomt op de connecties. Vooral in de modewereld zijn connecties belangrijk. Deze heb ik momenteel nog niet. Zodra ik de kans krijg om mij te bewijzen, pak ik die met volle handen aan.''