Mode en stylist opleiding

Mode & Styling Oriëntatie

Attributen

Duur opleiding
Vijf maanden Deeltijd
Investering per jaar
€ 4.850,00
Locatie
Amsterdam / Amstelveen
Startdata
Februari 2024

Ambieer je een carrière binnen Mode en Styling? Heb je een tussenjaar en wil je onderzoeken welke richting bij jou past? Dan is deze halfjaar opleiding Mode & Styling Oriëntatie wellicht iets voor jou!

Mode en stylist opleiding

MODE & STYLING ORIËNTATIE (HALF JAAR)

Ambieer je een carrière binnen Mode en Styling? Heb je een tussenjaar en wil je onderzoeken welke richting bij jou past? Heb je begeleiding nodig bij het samenstellen van een uniek en persoonlijk portfolio. Heb je coaching nodig bij je toelating aan een HBO? Dan is deze halfjaar opleiding Mode & Styling Oriëntatie wellicht iets voor jou!

Onder begeleiding van een professionele en deskundige docenten maak je tijdens de opleiding modestyling kennis met de basisvakken binnen Mode styling.

NL Mode Academie staat garant voor een veilige leeromgeving! Bij ons staat jij als student op nummer 1!

Duur opleiding

5 maanden

Investering€ 4.850,--
LocatieAmstelveen
Startdatafebruari 2024

Open Dag & Inschrijven

Een aantal keer per jaar organiseren wij een Open Dag. Bekijk hier de actuele data of schrijf je direct in voor de opleiding Mode & Styling Oriëntatie.

Open Dag Inschrijven

De opleiding Mode & Styling Oriëntatie is echt iets voor jou als je:

 • Je op de hoogte bent van alles wat hot is op het gebied van Mode en Styling en de trends op de voet volgt.
 • Alles wilt leren over mode, styling en trends.
 • Begeleiding nodig hebt bij je zoektocht naar je talent, en welke richting jou écht gelukkig maakt?
 • Begeleiding nodig hebt bij je toelating aan een Hbo-opleiding en bij het samenstellen van een portfolio.
 • In een half jaar op een intensieve manier de belangrijkste facetten binnen mode en styling wilt leren. En daarna zo snel mogelijk aan de slag wilt.
 • Nog een extra duwtje nodig hebt in de richting van jouw eigen business.

Wil je een opleiding doen met meer verdieping binnen mode, maar heb je nog begeleiding nodig voor een Pro-Portfolio, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij ondersteunen, inspireren en adviseren je bij het opbouwen van je portfolio of het starten van je eigen (online) business.

Fotografie: Etienne Overdijk, Styling: Flo Straathof

Fotografie: Johan Strijckers, Styling: Willemijn Hesselink

Wat ga je leren?

Tijdens deze halfjaar opleiding modestyling krijg je de basis tools aangereikt die noodzakelijk zijn voor de eerste stappen naar een glansrijke carrière binnen de Mode en Styling.

Na het analyseren van de markt en trendonderzoek maak je prognoses door middel van moodboards. D.m.v. praktijkgerichte opdrachten ga je aan de slag en maak je kennis met het vak styliste. 

Onder begeleiding van een professioneel team realiseer je jouw eerste echte fashionshoot. Deze beelden zullen onmisbaar zijn voor je portfolio.

Deze mode styling opleiding is tevens een oriëntatieperiode indien je nog niet helder hebt welk vak binnen de Styling en Mode het beste bij jou past. We besteden aandacht aan vakken als conceptontwikkeling, trendforecasting, fashionstyling en natuurlijk presentatie technieken. Tevens werken we aan de ontwikkeling van je mindset, die noodzakelijk is voor het volgen van een creatieve Hbo-opleiding.

Verder geven we jou de basiskennis mee die onmisbaar is voor een carrière binnen de mode. Wij onderzoeken en begeleiden jouw talent naar het beroep of richting waar jij gelukkig van wordt. Ook kijken we tijdens de opleiding modestyling naar de mogelijkheden voor een vervolgopleiding.

Praktische informatie

Studiebelasting

De studiebelasting bestaat uit 2 lesdagen, die je klassikaal doorbrengt. Daarnaast moet je rekening houden met huiswerk van gemiddeld 12 uur per week. Uiteraard is inzet van belang voor het behalen van het juiste resultaat.

Vrijstellingsbeleid

Er is een mogelijkheid tot vrijstelling van bepaalde vakken, indien je een vooropleiding hebt genoten, waarbij je kunt aantonen de nodige vakkennis opgedaan te hebben.

Begeleiding na de opleiding

Na het behalen van je certificaat kan je nog gedurende 2 jaar bij ons terecht voor vragen. Ook mag je gebruik maken van onze database aan stage-adressen.

Carrière vooruitzichten

 • Mode Stylist
 • Assistent Mode Stylist
 • Imago Stylist
 • Of natuurlijk je eigen brand ontwikkelen

Toelatingseisen

Het niveau van deze opleiding zit tussen MBO en HBO. Voor deze mode styling opleiding heb je geen specifieke vooropleiding nodig. Wel hanteren wij HBO toelatingsnormen; een afgeronde HAVO, VWO of MBO opleiding. Wij selecteren op geschiktheid en motivatie door middel van een intakegesprek. Heb je geen HAVO, VWO of MBO diploma op zak, niet gevreesd, wij gunnen iedere geschikte kandidaat een plek binnen onze opleiding.

Investering

€ 4.850,--. Inclusief lesmateriaal.

Extra kosten
– Reiskosten
– Benodigdheden opdrachten, zoals printkosten

Er is een mogelijkheid om gespreid te betalen: 3 termijnen. In uitzonderlijke gevallen is het ook mogelijk om in meerdere termijnen te betalen.

Je sluit de studie af met een DIPLOMA, indien je 90 % van alle lessen hebt bijgewoond!

Duur van de opleiding

5 maanden – 2 dagen per week.
Lestijden zijn van 10:00 – 16:00 uur.


Doelstelling van de opleiding

Deze opleiding modestyling is bedoeld om je kennis te laten maken met de belangrijkste facetten van het stylilngvak. Of ter vooropleiding van een HBO. Er is een mogelijkheid tot een vervolgopleiding.

Waar & Wanneer?

Amstelveen: vanaf  februari 2024: maandag & dinsdag


Waarom een opleiding bij de NL Mode Academie?

Erkende beroepsopleiding:

 • NL Mode Academie is een erkend beroepsopleidingsinstituut door het CRKBO. NL Mode Academie voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.

Focus op het werkveld/ de industrie:

 • Les van professionals uit het vak, die nog steeds werkzaam zijn binnen de desbetreffende sector en een groot netwerk hebben.
 • Voor al onze mode opleidingen werken wij samen met erkende bedrijven uit onze klanten portfolio.
 • NL Mode Academie biedt een netwerk voor het leven.
 • Een aantal malen per jaar organiseert NL Mode Academie masterclasses met inspirerende professionals vanuit het vak. Denk daarbij aan Lizzy vd Ligt, Addy vd Krommenacker, Patty Zomer, Brigitte Kramer, Danielle van Kempen en nog veel meer.
 • Onze lessen zijn praktijkgericht en onze lesmethoden zijn ontwikkeld door professionals uit het vak.
 • NL Mode Academie volgt alle ontwikkelingen en actualiteiten op de voet en heeft haar lesmateriaal afgestemd op de behoeften van de huidige markt.
 • 90% van onze afgestudeerden zijn werkzaam binnen de Fashion wereld of creatieve industrie.

Persoonlijke ontwikkeling

 • NL Mode Academie staat garant voor een veilige leeromgeving!
 • Alle lessen bij NL Mode Academie zijn fysiek en niet online.
 • Les in kleine groepen van maximaal 12 gelijkgestemden.
 • Individuele begeleiding, veel persoonlijke aandacht en coaching, voor het vormen van de juiste mindset (hele jaar begeleiding van je persoonlijke coach!).
 • Onze coaches komen zowel uit het onderwijs als uit het werkveld, een ideale combinatie om onze studenten goed te begeleiden.

Kleinschaling

 • NL Mode Academie is een kleinschalige privé opleiding. Hierdoor kan NL Mode Academie snel reageren op de actualiteiten in de markt.
 • Uiteraard kunnen de docenten van NL Mode Academie, door de kleine groepen, alle studenten de nodige individuele begeleiding geven die zij/ hij verdienen.

En dan nog

 • Ontvang je een (Officieel instellings) Diploma indien je 90% van alle lessen hebt bijgewoond.
 • Bij NL Mode Academie sta jij als student centraal. De focus ligt op jouw unieke talent en jouw toekomst.

Persoonlijk contact en Advies

Heb je nog vragen over deze cursus of inschrijfprocedure? Wij helpen je heel graag verder.

Plan via onderstaande button een belafspraak, stel je vraag via het contactformulier of meld je aan voor de open dag.

BEL ONS CONTACT VIA MAIL OPEN DAG INSCHRIJVEN