fashion stylist opleiding 9 dagen

Mode Styling oriëntatie cursus

Attributen

Duur cursus
9 dagen (1 dag per week)
Investering per jaar
€ 1.750,00
Locatie
Amsterdam
Startdata
Januari 2024

Deze Mode Oriëntatie Cursus laat je kennis maken met de verschillende werkvelden binnen de Mode.

Lees de volledige omschrijving

fashion stylist opleiding 9 dagen

Mode styling oriëntatie cursus

Mode Styling oriëntatie cursus 

Heb je een passie voor mode en droom je ervan om voor een bekend magazine of merk te gaan werken? Wil je modeontwerper worden of je eigen modemerk opzetten?

Deze Mode Oriëntatie Cursus laat je kennis maken met de verschillende werkvelden binnen de Mode. De vakgebieden: Stylist, Designer, Influencer, Content Creator en Imago Stylist komen allemaal aan bod.

We gaan samen met jou op zoek naar je unieke talent. Ook kijken we naar de mogelijkheden voor een vervolgopleiding. Bijvoorbeeld voor ontwerper of een fashion stylist opleiding. Ben je erachter gekomen dat je de verkeerde studiekeuze hebt gemaakt en weet je niet zo goed wat je wilt en welke studie bij je past? Wij helpen je verder.

Ben je benieuwd wat het stylingvak nu echt inhoudt? En wil je ontdekken of het iets is voor jou? Wellicht is de cursus oriëntatie styling geschikt voor jou.

Wat doet een fashion stylist?

Een fashion stylist vervult binnen de modebranche zeer uiteenlopende functies. Zo weet een stylist meerdere kledingstukken en accessoires op de juist manier, binnen een bepaald thema te combineren. Een stylist rekening houden met een doelgroep en trends. Door trendonderzoek kan een stylist concepten vertalen naar een doelgroep en bedrijf.

De cursus styling oriëntatie is de uitgelezen manier om kennis te maken met de basisaspecten van het stylingvak. Uiteraard is dit ook een manier om erachter te komen waar jouw kracht en talent liggen. Tevens bouw je tijdens deze cursus een professioneel portfolio op en start je met je eigen netwerk. Als je in de toekomst plannen hebt om deel te nemen aan 1 van onze opleidingen, kun je gemakkelijk doorstromen.

Voor wie?

 • Iedereen die van een HAVO of MBO komt en een portfolio nodig heeft voor toelating aan een HBO binnen Styling & Fashion.
 • Iedereen die een tussenjaar heeft, en begeleiding nodig heeft tijdens de toelating voor een HBO binnen Styling & Fashion.
 • Iedereen die een tussenjaar heeft en begeleiding nodig heeft met het kiezen van een vervolgopleiding.
 • Iedereen die een passie heeft voor Mode en van zijn/ haar droom werkelijkheid wil maken.
 • Iedereen die toe is aan een nieuwe uitdaging en klaar is voor een carrière switch.
 • Iedereen die wil ontdekken waar zijn/ haar kracht ligt binnen fashion en styling.

Toelatingseisen

Voor deze styling cursus heb je geen specifieke vooropleiding nodig. Wel is het belangrijk dat je gemotiveerd en met passie te werk gaat. Na je inschrijvingen zullen wij een persoonlijk coaching gesprek met je plannen. A.h.v. dit gesprek zullen wij een advies uitbrengen welke cursus/ opleiding voor jou geschikt is.

Duur van de cursus

9 dagen. Lestijd van 10:00 – 14:00 uur
Er is een mogelijkheid om een vervolgcursus te nemen.

Waar en wanneer

Amstelveen:  Januari 2024

Investering

€ 1.750,–
Inclusief: Cursusmateriaal

Wat leer je?

Tijdens de cursus styling oriëntatie maak je kennis met het uitgebreide stylingwerkveld. Door middel van het signaleren van trends leer je om een concept te ontwikkelen. Aan de hand van je trendonderzoek, maak je sfeercollages waarbij beeldcommunicatie aan bod komt. Uiteraard maak je ook kennis met de basis van geschiedenis van de mode.

Deze cursus is zeer praktijkgericht, en je krijgt les van een professional uit het vak.

Waarom een cursus bij NL Modeacademie?

 • NL Mode Academie is een erkend beroepsopleidingsinstituut door het CRKBO. Nl Mode Academie voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.
 • NL Mode Academie staat garant voor een veilige leeromgeving!
 • Les van professionals uit het vak, die nog steeds werkzaam zijn binnen de desbetreffende sector en een groot netwerk hebben. Zo is onze docent binnen de korte personal shopper opleiding werkzaam bij RTL als TV styliste.
 • Les in kleine groepen van maximaal 10 personen, waardoor de docenten in staat zijn om veel persoonlijke aandacht en begeleiding te geven.
 • Inspirerende locaties, waardoor iedere les weer een belevenis is.
 • Door onze vakkennis en brede netwerk kunnen wij bemiddelen bij een stage, baan of opdracht. Ook worden we vaak benaderd door bedrijven die op zoek zijn naar gemotiveerde en goed opgeleide stylisten.
 • Certificaat indien je 90% van alle lessen van de cursus hebt bijgewoond.
 • Bij ons sta JIJ centraal en werken we samen aan jouw carrière en toekomst.

Persoonlijk contact en Advies

Heb je nog vragen over deze cursus of inschrijfprocedure? Wij helpen je heel graag verder.

Plan via onderstaande button een belafspraak, stel je vraag via het contactformulier of meld je aan voor de open dag.

BEL ONS CONTACT VIA MAIL OPEN DAG INSCHRIJVEN