Ervaring personal styling opleiding van student Chermaine

Let’s meet our students: Chemaine (18)

in Student Talks

Wij toetsen regelmatig bij onze studenten hoe zij onze opleidingen ervaren. Deze week doet Chemaine (18 jaar) uit Medemblik haar verhaal. Zij volgt de tweejarige opleiding Mode, Styling & Branding.

Hoe ben je bij NL Mode Academie terecht gekomen?

''Ik wist eigenlijk helemaal niet wat ik wilde doen. Voordat ik met mijn opleiding bij de NL Mode Academie begon, zat ik in de beveiliging. Ik wilde graag bij de politie of defensie. Totaal iets anders dus. Echter vond ik styling wel heel interessant. Op Instagram volg ik verschillende influencers en stylisten. Dát vond ik zo gaaf dat ik dacht: dáár wil ik iets mee gaan doen!''

Krijg je tijdens de mode opleiding genoeg mogelijkheden om te doen wat je leuk vindt?

''Over het algemeen wel. Het is een modestyling opleiding dus je krijgt verdieping binnen alle vakgebieden. Gedurende de opleiding kwam ik erachter dat ik de marketingkant heel leuk vind. Online Marketing en Influencing zijn belangrijke onderdelen de tweejarige opleiding Mode, Styling & Branding. Een module stond in het teken van tijdschriften maken. Dat was helemaal mijn ding! Vanuit de opleiding krijg ik ook voldoende begeleiding om die marketingkant beter te ontwikkelen. Je mag ook zelf een stageplek kiezen. Daarom ga ik straks voor een stage met de focus op (online) marketing waar ik bijvoorbeeld mee kan helpen met het maken van content.''

Hoe zou je de de verhouding tussen docent en student omschrijven?

''De verhouding tussen docent en student is aardig gelijk. De docenten behandelen je eigenlijk als een kennis. De hiërarchie is wel aanwezig, maar niet voelbaar.''

Wat wil je na deze studie gaan doen?

''Ik weet nog niet wat ik na deze mode opleiding wil doen. Ik hoop dat ik straks bij een leuk stagebedrijf terecht kom waar ik kan blijven werken. Een bedrijf waar ik kan doorgroeien.''

Had je twijfels over de opleiding voordat je begon?

''Nee, ik had geen twijfels voordat ik begon. Na mijn bezoek aan de open dag was ik gelijk verkocht. De locatie van de stylingacademy is mooi en heeft ruim opgezette lokalen met een huiselijke sfeer.''

Wat kun je zeggen over de moeilijkheidsgraad van de opleiding?

Het heeft meer te maken met creativiteit. Je leert te ontdekken welke kant je op wilt en welke stijl het beste bij jou past. Je uit voornamelijk je eigen creativiteit.''

Terug naar overzicht